Once working good, once bad ;/

Report bugs here... and look for quick fixes
Post Reply
unguided1989
Posts: 2
Joined: Tue Nov 01, 2011 11:16 pm

Once working good, once bad ;/

Post by unguided1989 » Tue Nov 01, 2011 11:20 pm

Witam,
Nie wiem czemu ale program raz mi działa jak należy wykrywa wszystkie komputery w sieci, a po jakimś czasie np dwóch dniach przestaje je wykrywać.... Jest na to jakieś rozwiązanie ?
Program albo nie wykrywa albo wykrywa tylko dwa te same i nic więcej nie chce wykryć, podczas gdy w sieci jest ponad 10 komputerów...
Ogólnie póki działał dobrze to świetny program, ale nie wiem co mu się stało, mam galaxy S wgrałem specjalnie Cyanogenmoda i nadal nie wykrywa, przeszedłem na stockowy z powrotem dziś, zrobiłem roota i wykrywa tylko dwa adresy IP...jakieś pomysły ?


User avatar
ponury
Posts: 1199
Joined: Fri Sep 23, 2011 11:19 pm
Location: Poland
Contact:

Re: Once working good, once bad ;/

Post by ponury » Wed Nov 02, 2011 12:01 am

Próbowałeś na innych sieciach? Niektóre próbują się przed tym bronić i to skutecznie i wtedy nie działa.

unguided1989
Posts: 2
Joined: Tue Nov 01, 2011 11:16 pm

Re: Once working good, once bad ;/

Post by unguided1989 » Wed Nov 02, 2011 11:20 am

Mam tylko jedną do dyspozycji, właśnie włączyłem program 10min temu i znowu mi działa wykrył ładnie 13 komputerów, ogólnie świetny program, tylko żeby zawsze mi działał i będzie wyśmienicie :)

User avatar
ponury
Posts: 1199
Joined: Fri Sep 23, 2011 11:19 pm
Location: Poland
Contact:

Re: Once working good, once bad ;/

Post by ponury » Wed Nov 02, 2011 5:48 pm

Możliwe że arp'y mu się zgubiły po drodze. Jeżeli nie wykrywa tylko leci dalej to możesz dotknąć tego "searching..." ono zniknie i za chwilę spróbuje od nowa przeszukiwać pulę.

holipa
Posts: 2
Joined: Sun Nov 13, 2011 6:38 pm

Re: Once working good, once bad ;/

Post by holipa » Sun Nov 13, 2011 6:47 pm

Mam bardzo podobny problem. przez kilka dni wykrywał mi wszystkie urządzenia w mojej sieci , a teraz znajduje tylko jednego klienta. jak zaradzić ? to o czym pisałeś nie skutkuje

User avatar
ponury
Posts: 1199
Joined: Fri Sep 23, 2011 11:19 pm
Location: Poland
Contact:

Re: Once working good, once bad ;/

Post by ponury » Sun Nov 13, 2011 7:21 pm

catlog by pomógł

holipa
Posts: 2
Joined: Sun Nov 13, 2011 6:38 pm

Re: Once working good, once bad ;/

Post by holipa » Mon Nov 14, 2011 2:49 pm

gdybym widział co to jest i gdzie to bym podesłał. kasowałem w międzyczasie dane apki i przeinstalowałem , ale nie wykrywa tego kompa którego najbardziej mi zależy przyblokować.

edit:
problem rozwiązany. u mnie powodem było to że mam S2E i instalują się apki w pamięci ext . po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu na partycji fat32 karty problem zniknął. z tego co kojarzę S2E jakoś dzieli pliki etc i to mogło stanowić problem.

świetna appka.

ile klientów max mogę ubić ? jak będę u mej lubej na uczelni to dam radę powiedzmy 80 urządzeń przyblokować ? :?:

Post Reply